VAD VILL DU BLI NÄR DU BLIR STOR?

Denna fråga får man ställd till sig genom hela livet, liten som stor. Vad vill du göra? Vad ska du jobba med? Hur ser framtiden ut?

Det är tänkt att man ska trycka på någon knapp när man är 15 år går i nian och vips så vet man vad man vill jobba med.

Fredagen innan sportlovet skickade jag in mitt val av inriktning till 2:an och 3:an. Jag har sedan länge vetat att jag ska välja medieinriktningen på samhällsprogrammet då foto och media är något jag tycker är jättekul. Eftersom jag vet att jag behöver göra något praktiskt under dessa tre år på gymnasiet för att orka med de teoretiska delarna. Jag går just nu en linje där möjligheterna är oändliga och även om jag väljer att ta en viss väg så är det inget som säger att andra dörrar stängs. 

Just nu skulle jag mer än något annat vilja jobba som sportfotograf/fotbollsfotograf eller hålla på med någon typ av layout på tidningar, mer än så vet jag inte och jag vet inte riktigt om jag behöver veta mer än så heller. Men att vara fotbollsfotograf för mig skulle verkligen vara det bästa av två världar. Trots det är det någonting inom mig som skriker att jag måste tänka mer realistiskt och ta en mer stabil väg i arbetslivet och kanske rikta in mig på förskolelärare eftersom jag tycker om att jobba med barn. Jag har ju hört otaliga gånger att konkurrensen i media yrken är stenhård men man måste ju våga satsa för att vinna? 

I skrivande stund sitter jag och försöker knåpa ihop mitt cv inför sommarjobbandet samtidigt som jag försöker göra skolarbete och just nu har jag inte direkt någon superattraktiv merit-lista. Så detta är inte det enklaste jag gjort men jag gör så gott jag kan.

 Ett lite annorlunda och privatare  inlägg på bloggen, hoppas ni gillar det