IT'S MA BIRTHDAY

 
Idag är det är det min 16 års dag!! Jag är redan jättenöjd med dagen och jag har fått några gratulationer i skolan. Jag önskade mig nästan inget men jag är sugen på att beställa en ny kamera till mig själv inför sommaren. Men vi får se, det är ju inte precis gratis med kameror.. Ikväll skulle jag på träning men jag mår inte alls bra, så jag hoppas att jag kan må bättre snabbt eftersom att resten av veckan kommer det vara fullt upp. Men jag klagar inte, jag har massa roligt att se fram emot! Och som grädde på moset har jag endast fem skoldagar kvar innan jag går ut grundskolan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PLUS OCH MINUS

+ Jag ska se mitt favorit band om 12 dagar och det betyder tre dagar i huvudstaden!!
- Vi har matteprov på onsdag = plugg hela helgen
+ Jag har redan hittat en skolavslutningsklänning som resulterar i att jag slipper att stressa runt i stan två dagar innan avslutningen
+  Det är slut på nationella prov och SNART är allt plugg över 
+  Jag fyller år på måndag nästa vecka! 
- Jag har börjat få ont i ett knä så det är så sjukt frustrerande att jag inte kan prestera so jag vill på matcher :(
 
Som ni ser så tar ju plussen över det dåliga, så det positivt! Idag har jag varit Skövde och shoppat outfit inför konserten och lite nödvändigheter. Sedan åkte jag och Emma och såg Moholms herrlagsmatch i Tidavad. Tråkigt nog blev det 0-0 men de borde vunnit. 
 

RED VELVET CUPCAKES

 
I helgen bakade jag red velvet cupcakes. De var inte speciellt svåra att göra och de var riktigt goda. Jag kan inte direkt säga att jag är bäst på garnering men jag försökte iallafall haha. Det var ett bra tag sedan jag bakade cupcakes och jag tänkte faktiskt dela med mig av receptet jag använde. 
 
Till cupcakesen                                                     Till frostingen
 
3 dl vetemjöl                                                         100 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
1 msk kakao                                                         5 dl florsocker
1 tsk salt                                                              25 g smör (rumsvarmt)
1 4/5 dl socker                                                      1 msk mjölk 
1 4/5 dl solrosolja                                                  1 tsk vaniljsocker
1 ägg                                                                    ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 msk röd karamellfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
4/5 tsk bikarbonat
strössel att garnera med
 
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
Vispa socker och olja till en jämn smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan karamellfärg och vaniljsocker.
Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, när det skummat klart - rör ner blandningen i smeten.
Fyll formarna med smet till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting. 
Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.