ÅRET SOM GÅTT

 
Jag firade in året hos Emma med mina favorittjejer. Sen såg jag på Dina cupen, spelade möbelcupen efter att jag hade haft ett ganska långt uppehåll från fotbollen (där vi gick vidare!). Bloggen fyllde tre år och jag gjorde ett inlägg om min fotoutveckling. Jag åkte skridskor på kanalen i solen med mamma och gick på bio. Jag testade crossfit för första gången och hade en photoshoot i mitt rum. I mitten på månaden gjorde jag mitt gymnasieval, där jag ändrade om i mitt val i sista sekund och valde samhäll. 
 
 
 
I februari hade jag en veckas sportlov som spenderades i Dalarna hos mormor och morfar med skridsko-åk, spark-åk och en heldag i Grönklitt med skidåkning. Jag hann fånga en solnedgång på bild och när snön försvann så jag passade på att ta lite bilder i motljus. Jag lyckades ha sönder min telefon och fixade Shawn Mendes biljetter.
 
 
Mars blev plugg-månad och nationella proven drog igång på riktigt.  Lite roligt hann jag ändå med, Emma och jag gick bland annat ut och åt på Mangos och senare åkte laget till Boda Borg (där mitt lag var ett av de bästa!). Vi gick äntligen ut på uteplanerna och första träningen utomhus blev på konstgräs.
 
Månaden inleddes med den första utomhusmatchen som var träningsmatch som vi tog hem. Jag och Irma taggade mest hela månaden för att åka till Stockholm och se Shawn. Han var otroligt fantastisk och jag och Irma lyckades träffa James TW. Jag fick uppleva de blommande körsbärsträden i kungsträdgården och shoppa i huvudstaden. Jag och Emma tog ut våra "Boll & lek-barn" på utomhus planerna och de nationella proven var vardagsmat. Men jag hann med en fotografering i skogen: 
I maj hade jag mest fotboll och skola i skallen. Men jag och tjejerna hann med en mysig kväll på altanen i sommarvärmen. Sommarvärmen var otrolig och jag åkte iväg på picknick. Den 30:e var det min födelsedag och jag åkte ut i skogen med en hel drös ballonger för att ta de årliga födelsedagsbilderna. 
 
Juni blev en desto roligare månad med massa roligt. Lisa och jag drog iväg till Stockholm för att se The Vamps och träffa kompisar. Detta var en de bästa dagarna/helgerna på hela året. Sen åkte jag iväg med klassen till en klasskompis sommarstuga och sov över. Det blev både en båttur och bad där. Sedan vankades det skolavslutning och grundskolan var klar. Vi åkte till sista natten med gänget på sommarland och jag träffade en saknad Hannah efter mååååånga månader. När jag gått på sommarlov så startade jag eget företag över sommaren och om vill du veta hur företaget gick så skrev jag ett inlägg om det HÄR.
I juli hade jag fullt upp med företaget, jag fotograferade mycket. Bland annat fotade jag Tova & Moa, Leon (som fortfarande är min favoritfotografering på hela året) och min första familjefotografering. Jag skrev ett ordentligt inlägg om slutartid, bländare och iso och gav massa fototips. Jag tog bilder till företaget som senare hamnade i lokaltidningen. Jag investerade i en ny kamera, som jag älskar!! Men jag hann även med att ta självporträtt i solnedgången, åka till Hjo, bada massor i stenbrottet och testa att klättra på hög höjd på Upzone i Borås. 
 
 
 
I augusti avvecklade jag mitt företag och gick på avsluting med Ungdrive. Jag hade min kusin, mormor och morfar på besök några dagar och hade massa kul där vi bland annat bakade världens sockerbomb. Jag fotade för min fotbollsklubb och lyckades panga in mitt första mål i damlaget när vi vann med 6-0. Jag badade i kanalen med Emma trots regn och jag minns att det var hur kallt som helst.. Familjen åkte upp på Kinnekulle över dagen och jag tog massa naturbilder.  Sen började jag gymnasiet och jag kastades tillbaka till rutiner och vardag. 
 
Skolan rullade på, jag åkte till Göteborg med laget för att se damlandslaget. Jag gick på skördefesten, hade avslutning med boll & leken. Mitt lag slutade på en andra plats i serien och även vi hade avslutning men med bubbleball. Jag hann med en fotografering där resultatet blev över mina förväntningar:
Vi firade Kally med en överraskningsfest, jag var nästintill dränkt i läxor men lyckades boka in en till familjefotografering. I slutet på månaden åkte familjen till London och såg Tottenham spela, även denna helg var en av de bästa på året!

 
På höstlovet var jag återigen i Dalarna hos mormor och morfar, kusin. Jag fotade en av många fina solnedgångar från utsikten över sjön som de har från sitt hus. Massa snö var det också! En helg åkte laget till Falköping för att spela dygnet runt cupen-Oden cup där vi kom tvåa i b-slutspel. Jag hade besök av mina favoriter en kväll där vi gjorde tacos och catchade up lite om livet.
 
December, årets sista månad. Jag har pluggat ända in i kaklet till jullovet och tränat massa fotboll. Avslutningen i skolan bestod av tävlingar för samhäll och min klass var utklädda till militärer. Jag har bakat massa julgodis och hämtat julgran i skogen som jag faktiskt kan ta åt mig äran för att ha hittat. Jag firade jul med släkten. Sett många julfilmer och tagit vara på jullovet hittils. 
 
2016 har varit, rent ut sagt, ett skit år i världen. Med massa krig och skjutningar världen över. Så jag kan inte annat än längta till 2017 och hoppas på att det hela ska vända till något bättre där vi kan visa kärlek och respekt istället för hat och ignorans. Nu kan det bara bli bättre, bring it on 2017!