FÖRETAGET, HUR GICK DET?

Som jag skrev i mitten på juni så startade jag ett eget företag i sammarbete med Ungdrive i sommar som fotograf. För att vara 110% ärlig så måste jag säga att det har varit tufft, mycket tuffare än vad jag trodde. För mig personligen så såg jag det mest som en kul grej och som något jag skulle lära mig en massa på. Vilket jag gjorde! Samtidigt som jag fick göra något jag älskar OCH fick pengar för det. Men att få kunder och marknadsföra sig själv är mycket svårare än jag förväntade mig. Jag fick några kunder under sommaren och flera som är intresserade av att boka längre fram i höst, så jag är absolut inte missnöjd någonstans, men eftersom jag inte la alla timmar på dygnet till mitt företag som jag kanske borde gjort om jag hade velat tjäna mer pengar så blev det som det blev. 
 
 
Vad har jag lärt mig då? 
 
Jag har blivit betydligt säkrare på att stå framför folk och prata 
De var något vi fick träna på massor under kick-offen och jag lärde mig massor trots att jag fortfarande inte tycker om det, så är det inte längre ett ångestmoment. 
 
Jag har lärt mig att man får lön/belöning utefter hur mycket man jobbar
Som sagt, jag la inte ner hela sommaren på företaget vilket resulterade i att jag inte tjänade ett fet summa pengar. Men jag hade kul och lärde mig massor så jag är nöjd ändå! 
 
Jag har utvecklats inom porträttfotogreferingen och insett att det verkligen är något jag vill fortsätta med
Som en del av er kanske vet så är porträttfoto något av det bästa jag vet, men jag tyckte också det var riktigt kul att göra någon nöjd och glad med bilder. Jag kommer fortsätta ta mig an uppdrag inom fotograferingen om någon är intresserad, men jag vet inte om det är något jag skulle vilja göra på heltid i framtiden. 
 
Och till sist,
får du chansen att testa på Ungdrive eller att starta eget företag så TA DEN!
 
 

FÖRSTA SKOLDAGEN

Idag var det första dagen i gymnasiet för mig, som jag har nämnt tidigare så valde jag och kom in på samhällsprogrammet. Måste säga att det inte alls var lika svårt att ta sig upp i morse som jag trodde trots att jag numera kommer få gå upp 05:30 de flesta dagarna.. Första dagen har det varit väldigt mycket nytt och är lite osäker på hur jag ska hitta i skolan eftersom den är mycket större än min gamla skola. Men det ska nog gå bra. Sedan hade jag turen att hamna med alla från Töreboda som hade kommit in på samhäll så jag kände iallafall några. Lärarna verkar bra också. 
 
Vi slutade runt 13 tiden och då passade vi på att hämta ut våra lånekort. Eftersom det var ett tag till deras tåg och min buss gick så passade vi på att köpa lite saker till skolan. Så jag köpte en mapp och en välbehövlig kalender (så jag har någon koll på vad jag ska göra framöver) på lagerhaus. 
 

EN DAG PÅ KINNEKULLE

 
Gårdagen spenderades uppe på Kinnekulle tillsammans med familjen. Vi började med lunch i resturangen som var jättegott, sen gick vi upp en bit och såg utsiktstornet. Men vi gick inte upp denna gången. Trots det var det otroligt fin utsikt på berget.  Måste säga att jag tycker det är riktigt svårt att ta bilder på naturen och utsikter, har aldrig varit bra på det iallafall i min egna ögon. Jag tycker bilderna ser så tråkiga ut när det inte finns någon människa med i bilden och mycket svårare åt fånga någon slags känsla i bilderna. Så att fota natur och landskap är verkligen något jag skulle vilja träna på och lära mig mer om.