FÖRETAGET, HUR GICK DET?

Som jag skrev i mitten på juni så startade jag ett eget företag i sammarbete med Ungdrive i sommar som fotograf. För att vara 110% ärlig så måste jag säga att det har varit tufft, mycket tuffare än vad jag trodde. För mig personligen så såg jag det mest som en kul grej och som något jag skulle lära mig en massa på. Vilket jag gjorde! Samtidigt som jag fick göra något jag älskar OCH fick pengar för det. Men att få kunder och marknadsföra sig själv är mycket svårare än jag förväntade mig. Jag fick några kunder under sommaren och flera som är intresserade av att boka längre fram i höst, så jag är absolut inte missnöjd någonstans, men eftersom jag inte la alla timmar på dygnet till mitt företag som jag kanske borde gjort om jag hade velat tjäna mer pengar så blev det som det blev. 
 
 
Vad har jag lärt mig då? 
 
Jag har blivit betydligt säkrare på att stå framför folk och prata 
De var något vi fick träna på massor under kick-offen och jag lärde mig massor trots att jag fortfarande inte tycker om det, så är det inte längre ett ångestmoment. 
 
Jag har lärt mig att man får lön/belöning utefter hur mycket man jobbar
Som sagt, jag la inte ner hela sommaren på företaget vilket resulterade i att jag inte tjänade ett fet summa pengar. Men jag hade kul och lärde mig massor så jag är nöjd ändå! 
 
Jag har utvecklats inom porträttfotogreferingen och insett att det verkligen är något jag vill fortsätta med
Som en del av er kanske vet så är porträttfoto något av det bästa jag vet, men jag tyckte också det var riktigt kul att göra någon nöjd och glad med bilder. Jag kommer fortsätta ta mig an uppdrag inom fotograferingen om någon är intresserad, men jag vet inte om det är något jag skulle vilja göra på heltid i framtiden. 
 
Och till sist,
får du chansen att testa på Ungdrive eller att starta eget företag så TA DEN!