MIN UTRUSTNING

Satt och funderade på vad jag skulle blogga om, och det slog mig att jag aldrig skrivit om min kamera utrustning. Så här är några av mina kamera prylar!
Nikon D3100.Jag fick den i julklapp julen 2011, så den har varit med ett tag! Jag trivs jättebra med den. Den är enkel att förstå och är inte komplicerad. Men nu har jag ju som sagt haft den ett bra tag och funderar på att uppgradera mig till en Nikon D5100 eller D5200. 
Nikon DX 18-55mm. Detta objektivet följde med när jag fick kameran. Jag tycker att det är ett enkelt all-round objektiv och jag väljer oftast det när jag ska fota landskap eftersom att 18mm ger en riktigt bra överblick. Sen tycker jag att det är jätte roligt att fota med det när jag tar porträtt eftersom man kan stå ganska nära och bakrunden blir maffigare. Jag tycker att man får en vidvinkel känsla. Så detta är verkligen ett objektiv värt att lägga pengar på när man köper kamera.
Nikon DX 55-300mm. Detta är verkligen det objektivet jag har lagt mest pengar på, men det är såå himla värt det! Jag använde detta när jag bland annat fotade min kunsins student och när jag tar landskaps bilder där jag vill fånga en sak på långt håll. Jag köpte i denna brännvidden för att mitt andra objektivs brännvidd slutade på 55mm. Så då kunde jag utöka därifrån utan att "missa" några milimeter. 
Nikon 50mm. Mitt absoluta favorit objektiv!! Eftersom jag tar väldigt mycket porträtt så är detta ett objektiv som har en perfekt bländare för det eftersom det släpper in MYCKET ljus. Kan inte beskriva det mycket mer. Det kostar runt 1000 lappen beroende på vilken kamera du har och det är riktigt billigt för ett såhär bra objektiv!
Hähnel Combi TF. Detta är en fjärrutlösareDen här jag alltid när jag tar självportätt och den är riktigt bra! Den ska även gå att koppla ihop med en externblixt men, det är inget jag har eller är i behov av. Så jag använder den endast som fjärrutlösare. 
 
Hoppas ni gillade det, om det är något ni undrar eller inte förstod för ni fråga! 

GAMLA STAN

En arkivbild från stockholm 2012

Idag hade vi ett stort religions prov i skolan och det kändes inte alls bra och jag hann inte färdigt heller då det var ju tråkigt.. Ikväll så skulle jag varit på träning men eftersom jag fortfarande inte är helt frisk. Men jag får hoppas att jag kan träna på torsdag istället. Nu ska jag laga lite mat och sedan bara ta det lugnt ikväll!


SHAWN MENDESÅh, jag har gått och förälskat mig i Shawn Mendes! Mer i hans musik och röst. Vilket jag kan tacka Irma för. Hade varit så kul att gå på hans konsert som var igår kväll. Har verkligen letat som en galning efter biljetter men, det såldes ut under en efter middag och det verkar inte som någon velat sälja sina biljetter heller. Men jag hörde på en intervju som Nicole gjorde att han tänker komma tillbaks igen! Då ska jag köpa biljetter och se honom! Mina favorit låtar ser ni ovan.